TENTANG BLOG

Isnin, 19 Februari 2018

Alfafa oh Alfafa Memang Terbaik

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ


Kekal Sihat Cantik Berseri Bersama Set D

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Hmm….. hari nie jom kita berkenalan Set D iaitu  set kecantikan   dari Shaklee.  Set D terdiri  dari  VitaE , VitaC & BComplex. Klau nak tau, Set D ini berfungsi untuk memperbaiki kecantikan  dari dalam…  Haa….. dari  dalam tau.. bila  dalaman dah  cantik ..terpancarlah  kecantikan tu dengan sendirinya… tp hati pun mau baik jugak..hehehe. Klau  x  sia2  je la cantiknya…. Klau  hati pun x brp  nak cantik.. ye idok…??

Jom  kita kenali Set  D & kelebihannya.

Ø  VitaC (Sustained Release Vita-C Plus) merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang mengunakan proprietary dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin Csedikit demi sedikit dalam masa lima jam. Ianya juga merupakan antioksidan yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi tulang, otot dan pembuluh darah.

Ø  Vita-E Complex merupakan sejenis  antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak dimana ianya berfungsi menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan fungsi imun  dan membantu merawat luka & parut.

Ø  Vitamin B ( BComplex) Vitamin B (BCompex)amat penting untuk keseluruhan fungsi tubuh  yang baik samaada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan serta penyaluran tenaga bagi proses metabolisme. Vitamin B juga baik untuk kesihatan mata, membantu merawat rambut gugur, membantu mencegah anemia, membantu  merawat ketegangan “ stress” dan meredakan sakit sengugut bagi mereka yang sering menghadapinya.

Apabila kesihatan  dalaman kita elok dan sistem imun berfungsi dengan baik  secara tidak langsung ianya akan kelihatan dari luar dengan kulit yang semakin sihat dan cantik. Tentu seronokkan bila mempunyai tubuh yang sihat serta kulit yang cantik. Btul x???

Haa….. apa tunggu lagi.. Jom dapatkan Set D Shaklee hari ini agar tubuh sihat dan yang paling best…. Kulit semakin cantik…


Kami pengedar Shaklee pilihan utama anda boleh dihubungi melalui:-

  SMS/W'app/ Telegram :   011-3236 0179 (AnnaZalya)

Ingin mendapatkan GLA Shaklee dengan harga istimewa  :- 
         Wasap.my/601132360179/Set Kecantikan D

Ataupun ingin dapatkannya secara terus daripada Shaklee Malaysia hanya klik gambar dibawah.
Jom Tengok Testimoni Set Kecantikan D.







Sekiranya anda mempunyai ALAHAN, PENYAKIT (dalam pemantauan doctor) , HAMIL atau MENYUSUKAN BAYI sila dapatkan pandangan atau khidmat nasihat terlebih dahulu sebelum pengambilan
p/s: Shaklee adalah supplement dan bukannya ubat. Segala kesembuhan adalah dengan keizinan dariNYA. Kita berusaha untuk yang terbaik namun ketentuan adalah dariNYA.
** Produk ini tdak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Selasa, 6 Februari 2018

Testimoni Berjaya Hamil - GLA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Alhamdullilah bertemu lagi kita diruangan ini.
Untuk mengisi ruangan kali ini. ummi akan kongsi testimoni mereka yang telah berjaya hamil asbab mengamalkan GLA shaklee sebagai supplement. Diruangan terdahulu, Ummi pernah kongsikan fungsi GLA Shaklee dan kebaikannya terhadap wanita.
Hidup berkeluarga seringkali dirasakan tidak lengkap tanpa adanya kehadiran seorang zuriat. Kehadirannya sering dinanti, menambah kebahagiaan hidup berkeluarga. Ianya juga sebagai penyambung legasi keluarga.Namun tidak semua insan memilikinya. Namun usah berputus asa, berdoa dan mohonlah kepadaNYA.

GLA

Doa Nabi Ibrahim a.s. ketika belum punya anak dan meminta keturunan:

رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ

Rabbi hablii min ash-shalihiin.

Artinya: Ya Tuhanku, anugerahkanlah kepadaku (seorang anak) yang termasuk orang-orang yang saleh. (As-Shaffat: 100)



Dan ingatlah rezeki Allah tidak pernah salah alamat. Anak adalah rezeki dariNYA. Cepat atau lambat telah tersurat dan kita sebagai insan berusaha dan bertawakal agar diberi kesempatan menikmati rezeki terindah dariNYA.


Kami pengedar Shaklee pilihan utama anda boleh dihubungi melalui:-
ü  SMS/W'app/ Telegram :  011-3236 0179 (AnnaZalya)

Ingin mendapatkan GLA Shaklee dengan harga istimewa  :-  
           Wasap.my/601132360179/GLA Shaklee

Ataupun ingin dapatkannya secara terus daripada Shaklee Malaysia hanya klik gambar dibawah.

Pilihan Bacaan Lainnya :-


 TESTIMONI GLA SHAKLEE




Sekiranya anda mempunyai ALAHAN, PENYAKIT (dalam pemantauan doctor) , HAMIL atau MENYUSUKAN BAYI sila dapatkan pandangan atau khidmat nasihat terlebih dahulu sebelum pengambilan
p/s: Shaklee adalah supplement dan bukannya ubat. Segala kesembuhan adalah dengan keizinan dariNYA. Kita berusaha untuk yang terbaik namun ketentuan adalah dariNYA.
** Produk ini tdak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Isnin, 5 Februari 2018

14 Kebaikan GLA Terhadap Wanita


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Alhamdullilah. Bertemu kembali kita di Teratak Qaseh Ummi. 
Diruangan terdahulu kita telah mengetahui 11 kebaikan utama GLA dan ianya sesuai diambil oleh lelaki ataupun wanita.
 Untuk perkongsian kali ini pula, ummi akan berkongsi 14 rahsia kebaikan GLA Shaklee terhadap wanita. Diantara kebaikan pengambilan GLA Shaklee secara konsisten adalah:-
1.      Membantu meningkatkan imuniti tubuh
2.      Ianya membantu melegakan sindrom PMS ( sindrom pra-haid) yang dialami oleh kebanyakkan wanita.
3.      Ianya membantu meningkatkan kesuburan
4.      Membantu menangani monopouse serta melambatkannya.
5.      Membantu melambatkan proses penuaan
6.      Membantu mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung.
7.      Membantu menguatkan kuku & rambut (tidak mudah patah)
8.       Membantu menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.
9.      Membantu menangani masalah eczema (kulit sensitif)
10.  Membantu mengawal kencing manis dan darah tinggi
11.  Membantu mengawal kolestrol
12.  Membantu mengecutkan cyst.
13.  Kandungan Vitamien E dalam GLA membantu menguatkan dinding arteri
14.  Membantu melegakan symptom akibat  artritis reumatoid
Untuk mendapatkan hasil yang terbaik pengambilan GLA handaklah diambil secara konsisten. Selain itu juga, pengambilan air putih juga hendaklah mencukupi iaitu sekurangnya 3 liter sehari (2 botol besar mineral)
Kami pengedar Shaklee pilihan utama anda boleh dihubungi melalui:-

ü  SMS/W'app/ Telegram :  011-3236 0179 (AnnaZalya)

Ingin mendapatkan GLA Shaklee dengan harga istimewa  :- 
         Wasap.my/601132360179/GLA SHAKLEE

Ataupun ingin dapatkannya secara terus daripada Shaklee Malaysia hanya klik gambar dibawah.

Sekiranya anda mempunyai ALAHAN, PENYAKIT (dalam pemantauan doctor) , HAMIL atau MENYUSUKAN BAYI sila dapatkan pandangan atau khidmat nasihat terlebih dahulu sebelum pengambilan
p/s: Shaklee adalah supplement dan bukannya ubat. Segala kesembuhan adalah dengan keizinan dariNYA. Kita berusaha untuk yang terbaik namun ketentuan adalah dariNYA.
** Produk ini tdak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
             
TESTIMONI



Sabtu, 3 Februari 2018

Ketahui 7 Manfaat Detox Pada Tubuh.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Set Detox Shaklee
Untuk perkongsian kali ini, Ummi akan berkongsi kebaikan melakukan Detox kepada tubuh dan manfaat yang diperolehi daripadanya.
Apa itu Detox?
Detox merupakan salah satu proses penyingkiran sisa toksin didalam badan. Seiring dengan itu, Set Detox Shaklee menjadi pilihan ramai bagi mereka yang inginkan cara hidup sihat.
.Mengapa Perlu Detox?
Seiring dengan peredaran masa, tubuh kita seringkali terdedah toksin yang terdapat pada persekitaran, pemakanan yang tidak sihat serta tekanan hidup. Detox yang dilakukan secara berkala amat penting bagi membantu tubuh menjadi lebih sihat berikutan berlakunya penyikiran toksin dalam tubuh yang boleh menjadi punca kepada pelbagai penyakit.
Kebaikan atau fungsi Set Detox Shaklee
Set Detox Shaklee diperbuat berasaskan alam semulajadi tanpa ada pengunaan bahan kimia. Set ini mengandungi adunan herba yang lembut dan kandungan nutrient lainnya yang membantu meyokong proses detox secara semulajadi.
Manfaat atau Kelebihan Detox pada tubuh
Setiap perkara yang kita lakukan pastinya kita inginkan hasilnya. Begitu juga apabila berdetox kita inginkan yang terbaik. Diantara kebaikan melakukan detox secara berkala ianya membantu :-

1.      Menurunkan Berat Badan
2.      Sistem Pembuangan Lebih Sihat
3.      Meningkatkan Tenaga
4.      Mengawal Nafsu Makan
5.      Kulit Lebih Cantik
6.      Menguatkan Sistem Imun
7.      Tidur Lebih Lena 

Set Detox Shaklee terdiri daripada Vivix,  Alfafa, Herbalax, Papermint, DTX Complex.
Ingin mendapatkan Set Detox Shaklee dengan harga istimewa  :- 
Wasap.my/601132360179/SetDetox

Ataupun ingin dapatkannya secara terus daripada Shaklee Malaysia hanya klik gambar dibawah.
Set Detox Shaklee

Sekiranya anda mempunyai ALAHAN, PENYAKIT (dalam pemantauan doctor) , HAMIL atau MENYUSUKAN BAYI sila dapatkan pandangan atau khidmat nasihat terlebih dahulu sebelum pengambilan
p/s: Shaklee adalah supplement dan bukannya ubat. Segala kesembuhan adalah dengan keizinan dariNYA. Kita berusaha untuk yang terbaik namun ketentuan adalah dariNYA.
** Produk ini tdak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Jumaat, 2 Februari 2018

Collagen oh Collagen

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Sekarang nie macam-macam dan berbagai  jenis  collagen yang ada dipasaran,ada berbagai  jenis dari pelbagai  sumber. Namun yang pastinya SHAKLEE COLLAGEN POWDER adalah dijamin dari sumber semulajadi.

Jadi  …  Jom kita berkenalan SHAKLEE COLLAGEN POWDER . yang menjadi  sebutan & pilihan ramai.

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolegen hebat yang mengandungi 4,000m proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collegen, iaitu  kolegen yang berkualiti  tinggi dan tulen yang diestrak dari  sisik  ikan merah. Ianya juga telah digabungkan dengan tujuh bahan utama seperti estrak benih Cemelia Japonica, estrak Pfaffia, kolegen ikan, estrak  kerang-kerangan, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B yang menberi berbagai  khasiat .

Haa…. Nak tak  tau khasiat  SHAKLEE  COLLAGEN POWDER…. Jom tengok ramai-ramai…
  • Mengekalkan kelembapan & mencegah  kedutan
  • Memulihkan masalah kulit seperti parut & kedutan serta garis-garis halus (penuaan)
  • Kuku & rambut yang sihat  serta  cantik
  • Membantu  menegang dan menganjalkan payudara
  •  Membantu mengurangkan pigmentasi & kulit kembali berseri
  • Kulit jadi lebih putih & licin
  • Melambatkan proses  penuaan kulit..

 Untuk mendapatkan hasil yang terbaik pengambilan SHAKLEE COLLAGEN POWDER ianya hendaklah diambil secara konsisten. Selain itu juga, pengambilan air putih juga hendaklah mencukupi iaitu sekurangnya 3 liter sehari (2 botol besar mineral)

Kami pengedar Shaklee pilihan utama anda boleh dihubungi melalui:-
ü  SMS/W'app/ Telegram :  011-3236 0179 (AnnaZalya)

Ingin mendapatkan SHAKLEE COLLAGEN POWDER dengan harga istimewa  :-            Wasap.my/601132360179/SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Ataupun ingin dapatkannya secara terus daripada Shaklee Malaysia hanya klik gambar dibawah.

Sekiranya anda mempunyai ALAHAN, PENYAKIT (dalam pemantauan doctor) , HAMIL atau MENYUSUKAN BAYI sila dapatkan pandangan atau khidmat nasihat terlebih dahulu sebelum pengambilan
p/s: Shaklee adalah supplement dan bukannya ubat. Segala kesembuhan adalah dengan keizinan dariNYA. Kita berusaha untuk yang terbaik namun ketentuan adalah dariNYA.
** Produk ini tdak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

TESTIMONI 






 






                                   

Khamis, 25 Januari 2018

11 Kebaikan Utama GLA


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Bertemu kembali kita disini atas keizinanNYA.
Untuk perkongsian kali ini, Mari kita berkenalan  dengan GLA Shaklee. Ianya juga dikenali sebagai teman baik untuk wanita.  

Seperti yang diketahui kebanyakkam GLA (gamma-linolenic acid) yang ada dipasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala istimewanya  GLA Shaklee adalah ianya :- 

    Ø  Diestrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO
    Ø  Borage adalah 3 kali lebih dari segi bioavailibiliti
          Ø  3 kali lebih berkesan dari  EPO
          Ø  Diestrak dari borage yang ditanam secara organic dikawasan Saskatchewan.
          Ø  Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang merupakan sumber terbaik Omega-6
          Ø  Digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan      keberkesanan dan kestabilannya.
         Ø  Anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan.
         Ø  Telah dibuktikan secara klinikal



Kebaikan GLA Shaklee
1.      Herba tradisi yang dipercayai kerana  ianya merawat ulser, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf, meningkatkan stamina.
2.      Mengawal estrogen dan testosterone ( hormone lelaki dan wanita)
3.      Melambatkan monopouse dan andrapouse(untuk lelaki)
4.      Memperbaiki prostatomegaly  (sistem reproduktif lelaki) dan masalah kerap kencing
5.      Memperbaiki inflamasi kulit
6.      Menghalang kompilasi diabetes
7.      Membantu pelangsingan dan  menghalang pertambahan berat badan
8.      Menghalang tekanan darah tinggi
9.       Membantu kanak-kanak hiperaktif dan autisme yang sukar memberi tumpuan agar lebih focus.
10.  Menentang kanser – bertindak sebagai antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
11.  Hiperaktif dan Autisma –Ianya dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma,sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hyperaktif.

Untuk mendapatkan hasil yang terbaik pengambilan GLA handaklah diambil secara konsisten. Selain itu juga, pengambilan air putih juga hendaklah mencukupi iaitu sekurangnya 3 liter sehari (2 botol besar mineral)
Kami pengedar Shaklee pilihan utama anda boleh dihubungi melalui:-

      SMS/W'app/ Telegram :  011-3236 0179 (AnnaZalya)

Ingin mendapatkan GLA Shaklee dengan harga istimewa  :-  
                 Wasap.my/601132360179/GLA SHAKLEE

Ataupun ingin dapatkannya secara terus daripada Shaklee Malaysia hanya klik gambar dibawah.


Sekiranya anda mempunyai ALAHAN, PENYAKIT (dalam pemantauan doctor) , HAMIL atau MENYUSUKAN BAYI sila dapatkan pandangan atau khidmat nasihat terlebih dahulu sebelum pengambilan
p/s: Shaklee adalah supplement dan bukannya ubat. Segala kesembuhan adalah dengan keizinan dariNYA. Kita berusaha untuk yang terbaik namun ketentuan adalah dariNYA.
** Produk ini tdak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
                                                                TESTIMONI

                                                                                     
 






                                                  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...